Presentinslagning för e-handlare

Vill ni ha en snygg e-handelsförpackning som även skyddar sitt innehåll, då har ni kommit helt rätt. Vi på Nordahl har satsat stort på att utveckla vårt sortiment även för er som säljer via näthandel. Betydelsen av att synas för att vinna kunder är otroligt stor. Vi har med vårt stora sortiment av e-handelsemballage, kombinerat detta med tänket för presentinslagning. Detta har resulterat i egna design av e-handelskartonger, förslutningsetiketter, tackkort och presentetiketter. Ett helhetskoncept för er som e-handelsföretag med möjlighet att skapa en unik upplevelse för er kund. Era produkter hanteras dessutom av flera potentiella kunder genom sin resa från er till er kund. Med ett e-handelsemballage som inte bara fungerar som skydd för era produkter utan även väcker uppmärksamhet för sin snygga utsida kan generera nya kunder.


Hos oss kan du handla ur ett brett och välsorterat sortiment av butiksemballage och tillbehör. På Nordahl arbetar vi ständigt för att kunna motsvara våra kunders förväntningar. Oavsett om det gäller bra priser, personlig service, hög kvalité och snabba leveranser gör vi alltid vårt bästa.


Frågor och svar kring presentinslagning för e-handlare

Hur går det att erbjuda presentinslagningstjänster utan att öka fraktkostnaderna?

Genom att använd lätta och kompakta material för presentinslagning som silkespapper, tunna presentpåsar och kartong av lättare kvalitet. För att minimera utrymmet som används kan du också optimera packningsprocessen. En stor del ligger även i att planera. Att se över sitt behov och göra ett samlat inköp för gällande säsong sparar både fraktkostnader och tid.

Hur går det att göra presentinslagning för stora eller oregelbundna produkter? 

För stora eller oregelbundna produkter kan du erbjuda alternativ som presentlådor, korgar eller anpassade presentpåsar som är stora nog att rymma produkten. Se till att använda fyllnadsmaterial som silkespapper eller bubbelplast för att skydda produkten. Se även vårt utbud av pappersslang som är perfekt till att slå in produkter med lite längd. Med fyllnadsmaterial som silkespapper eller bubbelplast skyddar dina produkter i transporten.

Kan presentinslagning bli en attraktiv tjänst för mina kunder?

Ja, genom att erbjuda olika inslagningsalternativ som olika färger, mönster och teman som passar för olika högtider och tillfällen. Visa bilder på de tillgängliga alternativen på din webbplats. Du kan även erbjuda personifierade kort eller etiketter för att ge en extra personlig touch.

Hur säkerställer jag att presentinslagningen håller hög kvalitet?  

Utbilda och träna din personal i presentinslagningsteknik. Med vårt presentinslagningsmaterial hjälper vi dig att hålla en hög kvalitét. Ett tips är att välja rätt material för produkten. Till exempel lite tyngre artiklar kan kräva lite tjockare inlagningsmaterial.

Går det använda presentinslagning som en marknadsföringskanal?  

Ja, presentinslagning kan vara en utmärkt marknadsföringskanal. Inslagningen ger en stor möjlighet för ditt företag att förstärka ditt varumärke. Genom att tex använda färger och mönster som speglar din varumärkesidentitet. Du kan även trycka din företagslogga på det emballage du använder dig av mest. Tex etikett, silkespapper, presentband eller tejp med tryck är ett mycket effektivt sätt att marknadsföra sig på. Ett extra tips är att lägga till ett visitkort eller en liten rabattkupong i paketet för att uppmuntra till återkommande köp.

Hur går det att effektivisera presentinslagningsprocessen i lagerverksamheten?  

Skapa en station för presentinslagning där allt material organiserat och lättillgängligt. Automatisera så mycket som möjligt av processen, till exempel genom att använda dig av färdiga presentpåsar eller -lådor. Använd arbetsflöden och checklistor för att säkerställa att varje paket blir korrekt inslaget. Rutin för inköp av material för att inte riskera att något tar slut.

Hur går det att hantera en ökning i efterfrågan på presentinslagning under högsäsong?  

Se till att förbered dig inför högsäsong genom att lagerföra tillräckligt med inslagningsmaterial i förväg. Om det behövs så anställ extra personal eller använd temporär arbetskraft under dessa perioder. Du kan även se över och förbättra din process för att hantera större volymer effektivt.

Går det att erbjuda miljövänliga presentinslagningsalternativ?  

Ja, genom att använd återvunnet eller FSC-certifierat papper. Vi har även biologiskt nedbrytbara material så mycket av våra presentinslagningsprodukter kan återanvändas eller återvinnas. Dessa artiklar är tydligt uppmärkta i både kataloger och i vår webbshop. Se även till att informera dina kunder om dina miljövänliga alternativ och deras fördelar. Du kan också erbjuda återanvändbara inslagningsalternativ som tygpåsar eller lådor.

Vad går det att göra med överblivna inslagningsmaterial?  

Försök att återanvänd eller återvinn överblivna material så mycket som möjligt. Många av våra kunder gör mindre presentrullar av våra större diskrullar och säljer till sina kunder. Detta görs även med presentpåsar och presentkartonger och uppskattas mycket av kunderna. Donera oanvända inslagningsmaterial till lokala skolor, förskolor eller konstprojekt. Skapa interna initiativ för att minimera avfall och uppmuntra hållbara rutiner bland din personal.