Kartonger med eget tryck och design

Du är välkommen att kontakta en av våra säljare för mer information och en skriftlig offert. Vi på Nordahl ser fram emot att kunna få hjälpa dig på bästa sätt!

Kontakta våra specialister på  031-337 09 50

Vi kan allt från den enkla lådan i brun wellpapp med ett enkelt enfärgstryck, till den laminerade lådan med tryck i offset och med fyrfärgsbilder. Offset som tryckmetod ger enastående färgåtergivning åt logotyper och bilder och är en billig och bra tryckmetod när det är mindre serier. 

Nordahls vision är att kunna bidra till att du som företag får en smart och vettig förpackningslösning för dina behov, oavsett om du är stor eller liten förbrukare. Vi vill också visa på att en wellkartong inte bara är en tråkig transportkartong utan också en levande reklampelare för ditt företags image hela vägen ut till kund, så satsa på E-handelslådor med eget tryck.

Fefco är en guide för att hjälpa er att välja en konstruktion som passar era önskemål. Kika på fefco guiden och skräddarsy din låda i dina egna mått och med ditt egna tryck.

Kontakta oss för en offert på just din wellkartong med tryck. För att få en så bra offert som möjligt har vi listat frågor som vi vanligvis ställer vid offertförfrågor. Du hittar frågorna längre mer på den här sidan.

Snabbkurs i wellpapp: Användningsområdet för kartonger och lådor i wellpapp är många, det är billiga lådor med hög hållfasthet och de går att trycka med bra resultat. Wellpapp är ett av de vanligaste materialen till lådor som används inom E-handel och transport.

Slitslådor är kanske den vanligaste typen av wellkartong med tryck. De tillverkas i en maskin som trycker, viker, slitsar, bigar och limmar till färdiga lådor. Dessa lådor har en begränsning på hur låg man kan göra den på ca 8-10cm i höjd och passar dåligt till många E-handels företag. Stansade wellkartonger med tryck så som t ex Fefco 0427 är också en av de vanligaste wellkartongerna, främst inom E-handel där man ofta vill ha en stabil kartong med låg höjd, dessa går att göra nästan hur låga som helst men vanligt mått är 27mm innermått så de går under 30mm som är Postnords gräns för brev. Det är en mer avancerad förpackning som möter större krav på måttnoggrannhet.

Kantkrossen avgör lådans förmåga vid stapling och är viktig att beräkna när gods skall förvaras eller staplas ovanpå varandra. Den understa lådan måste då bära vikten av alla andra lådor som staplas ovanpå.

Sprängstyrkan mäter wellpappens sammanhållande förmåga. Har du varor som tenderar att röra sig ut mot väggarna så är detta mått avgörande för lådans hållfasthet.

Plankross måttet visar hur formstabil wellkartongens väggar är och dess förmåga att dämpa. Måttet på egenskapen är beroende av wellhöjden.

För att få en så bra offert och så funktionell kartong som möjligt behöver vi veta följande detaljer:

1. Vilket innermåttet önskas?
2. Vad skall tryckas?
3. Vit eller brun utsida? Vit eller brun insida?
4. Vilken Fefco konstruktion önskas?
5. Vad skall ligga i lådan? Hårt/mjukt? Ömtåligt/tåligt?
6. Vad skall lådan användas till? Bara ett skydd? Lagras/staplas? I så fall hur?
7. Är innehållet i sig bärande? T.ex. om du har 12st syltburkar i glas. Vikt ca 500g styck = 6kg. Om lådan är exakt anpassad till burkarna så kommer burkarna själva hålla emot trycket
ovanifrån om du staplar 10st lådor ovanpå varandra. Då kan vi göra lådan tunnare och bara stå emot stötar. Men om du har en låda som innehåller saker i olika storlekar, men med
samma vikt, och där lådan inte fylls ut utan det är luft inne i lådan. Då måste understa lådan tåla vikten av alla ovanpå. Mao 60kg i ovan fall om du skall kunna stapla och packa lådorna
vid transport.
8. Hur skall lådan förslutas?
9. Hur många lådor per leverans?